Begin 2024 is de PerfectFit studie gestart! Het doel van PerfectFit is om het Diameter programma in te zetten in de ziekenhuizen en bij de huisarts.

De Diameter inzetten in de zorg

Het Diameter programma was in het begin bruikbaar voor mensen die worden behandeld in ZGT Almelo en Hengelo. Alleen willen we graag dat meer mensen met diabetes type 2 in Twente de Diameter kunnen gebruiken. Een groot deel van de mensen met diabetes wordt behandeld bij de huisarts en ook Medisch Spectrum Twente (MST) helpt veel mensen met diabetes type 2.

Begin 2024 is de PerfectFit studie gestart met steun van het DiabetesFonds. In deze studie gaan wij onderzoeken hoe de Diameter ingezet kan worden in zowel de ziekenhuizen als bij de huisartsen in Twente. Daarnaast gaan wij kijken hoe de Diameter de samenwerking tussen de huisartsen en ziekenhuizen kan verbeteren. ZGT, MST en verschillende huisartsenpraktijken werken mee aan deze studie.

Promotieonderzoek PerfectFit

Chiara Lansink (gezondheidswetenschapper en verpleegkundige) gaat haar promotieonderzoek doen binnen PerfectFit. Zij gaat bijvoorbeeld literatuuronderzoek doen naar wat er al bekend is over het inzetten van technologie in de zorg voor mensen met een ziekte. Ook gaat zij in gesprek met (huis)artsen, verpleegkundigen en praktijkondersteuners om te bepalen wat er nodig is om de Diameter in te kunnen zetten in de zorg. Deze resultaten worden gebruikt om vervolgens de Diameter in te passen in de huidige diabeteszorg.