De Diameter

Waarom de Diameter?

Mensen met diabetes type 2 lopen een hoger risico op gezondheidsproblemen zoals schade aan het hart, de bloedvaten en de nieren. Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om gezond te leven. Uit eerder onderzoek is gebleken dat veel mensen met diabetes type 2 het lastig vinden om bijvoorbeeld voldoende te bewegen of gezond te eten. Ook merken we dat mensen met diabetes type 2 vaak te weinig inzicht hebben in hun manier van leven en glucosewaarden. De Diameter is ontwikkeld om meer inzicht te geven en om toe te werken naar een gezonde leefstijl.

De Diameter

Het Diameter programma is speciaal ontwikkeld voor mensen met diabetes type 2 door Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en Universiteit Twente. Zorgverleners en mensen met diabetes type 2 hebben geholpen in het maken van het Diameter programma. Sinds 2024 biedt het bedrijf Ancora Health de Diameter aan.

Meer weten over Ancora Health? Bezoek hun website.

Inzicht in je leefstijl

Krijg inzicht in je leefstijl. Meet je beweging, voeding en bloedsuikerwaarden en leer wat leefstijl met je bloedsuiker doet.

Verbeter je leefstijl

Werk aan je leefstijl. Stel een doel om meer te bewegen of je eten aan te passen. Krijg adviezen via de app om je doelen te halen en houd je progressie bij.

Laat je zorgverlener meekijken

Je kunt je gegevens met je zorgverlener delen. Zo kan je arts of verpleegkundige op afstand mee kijken of advies geven tijdens je bezoek aan het ziekenhuis of huiarts.

Houd bij hoe je leeft…


Meet je glucosewaarden

Met behulp van een Freestyle Libre sensor wordt de bloedsuiker gemeten. Dit kan veel extra informatie geven ten opzichte van vingerprikken. Leer meer over de invloed bewegen en eten op de glucosewaarden!


Zie hoeveel je beweegt

Meet met de Fitbit je dagelijkse activiteiten, zoals wandelen, fietsen of zwemmen. En houd je beweging bij in de app. Krijg hiermee meer inzicht in je beweegpatroon en hoe je dit kunt verbeteren.


Weet wat je eet

In de app zit een voedingsdagboek waarin je eten en drinken kan worden bijgehouden. Leer meer over hoeveel calorieën en koolhydraten bepaalde producten bevatten en hoe je je eetpatroon kunt aanpassen.

… en leer hoe je gezonder kunt leven.

w


Stel een doel

In de app kan een wekelijks doel gesteld worden gericht op wandelen, fietsen of voeding. Houd dagelijks bij of het doel wordt gehaald en volg de vooruitgang!


Krijg advies

De Diameter geeft dagelijks korte berichtjes met informatie, advies en feedback over bewegen en gezonde voeding. Leer hoe je gezonde keuzes maakt en vind je motivatie!


Maak oefeningen

Maak iedere week een korte oefening om je gedrag te veranderen. Leer hoe je een goed doelt stelt en wat je moet doen als het een keer tegen zit.