Waarom is de Diameter ontwikkeld?

Mensen met diabetes type 2 lopen een hoger risico op gezondheidsproblemen zoals schade aan het hart, de bloedvaten en de nieren. Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om gezond te leven. Uit eerder onderzoek is gebleken dat veel mensen met diabetes type 2 het lastig vinden om bijvoorbeeld voldoende te bewegen of gezond te eten. Ook merken we dat mensen met diabetes type 2 vaak te weinig inzicht hebben in manier van leven en glucosewaarden. De Diameter is ontwikkeld om meer inzicht te geven en om te werken naar een gezonde manier van leven!

Wat is de Diameter?

De Diameter is een app voor op de mobiele telefoon. De app kan gedownload worden op telefoons met Android. Door de app te gebruiken kan je meer inzicht krijgen in jouw leefstijl en glucosewaarden. De Diameter geeft adviezen op maat om je te ondersteunen bij het maken van gezonde keuzes op het gebied van bewegen en gezonde voeding.

Houd bij hoe je leeft…


Meet je glucosewaarden

Met behulp van een Freestyle Libre sensor wordt de glucosewaarde ieder kwartier gemeten. Dit kan veel extra informatie geven ten opzichte van vingerprikmetingen. Leer meer over de invloed bewegen en eten op de glucosewaarden!


Zie hoeveel je beweegt

Met een Fitbit stappenteller wordt het aantal gezette stappen gemeten. Andere activiteiten, zoals fietsen, kunnen zelf ingevuld worden in de Diameter app. Krijg hiermee meer inzicht in je beweegpatroon en hoe je dit kunt verbeteren.


Weet wat je eet

In de Diameter app zit een voedingsdagboek waarin de voeding kan worden bijgehouden. Leer meer over hoeveel calorieën en koolhydraten bepaalde producten bevatten en hoe je je eetpatroon kunt aanpassen.

… en leer hoe je gezonder kunt leven.


Stel een doel

In de Diameter app kan een wekelijks doel gesteld worden gericht op wandelen, fietsen of voeding. Houd dagelijks bij of het doel wordt gehaald en volg de vooruitgang!


Krijg dagelijks berichten

De Diameter geeft twee keer per dag een kort bericht met informatie en advies over bewegen of gezonde voeding. Leer hoe je gezonde keuzes maakt en raak gemotiveerd!


Maak iedere week een oefening

Zie iedere week hoe vaak je je doel hebt gehaald en leer wat je helpt of tegenhoudt om je doel te halen. Ga hiermee aan de slag door een korte oefening te maken met een digitale coach.